MEM-BLOG-KAN DIRI

FUH..rasanya dh bertahun-tahun aku tak tulis blog..tak update blog..termasuk tak baca personal blog org len..err kecuali blog yg review gadjet..
Lebih2 lg time skang ni..fb dgn twitter yg jd trend utk meluahkan isi hati..lg compact message..tp lg cepat nk dpt response..dgn audience yg lebih tertutup..
Disebabkan tu blog ni mcm jd outdated platform dh senjak skang nih..mcm system dinasor (Mainframe) compare dgn opensource (PHP)..er sebagai contoh..
Walaupun blogger2 yg terkemuka still ada peminatnya yg tersendiri..tp dr pandangan aku sekarang ni..blogger org perseorangan yg berkarya secara personal dh makin pupus..err mcm aku ni..kebanyakannya dh migrate ke fb atau twitter utk berkarya dan dh jd makin selesa kat sana..

Actually, aku bukan la nak cuba memulakan kembali zaman kegemilangan personal blog nih...sbb aku pun slalu "hangat2 taik ayam" gak..bila dh bosan..bersawang balik aku tinggalkan..haha..
Tp semua ni start dr message member aku ni la...tanya aku samada nak renew domain aku ni lg ke tak..tu yg terdetik aku nak jenguk balik account blogspot aku ni yg dh bersawang tak diupdate dr 4thn lepas kot..lepas dr bayar sewa domain..terus aku try login balik..
Pastu kene plak haritu time menunggu kete tgh diservis..mmg tangan gatal la nak g install blogger app kat hp nih..tu mmg salah satu dr habits aku..suka nak configure memacam..tp bila dh lengkap semuanya...jd malas dh lepas tu..

Kadang2 rasa nak mendapatkan idea utk menulis karangan pendek 2,3 perenggan tu mmg terasa susah gak sebenarnya..tp walau pun mcm tu..aku still rasa yg aku ni jenis yg lebih prefer menulis dr bercakap..sbb bagi aku..nak pronounce perkataan tu pun bleh jd masalah..sampaikan org tanya blk apa aku sebut..tu mmg agak memalukan laa lebih2 lg depan org yg nak try di impressed kan..

Anyway..buat masa ni aku rasa nak menulis kat sini..aku tulis..kalo takde rasa..aku senyap jela..
And bukannya ada org masuk sini baca blog aku mcm dulu2 kan..heh heh..so aku bebas nak tulis..


MORAL OF THE STORY : Jangan makan sbb org len tgh makan..tp makan la bila dh betul2 lapar...(dalam maksudnya nih)


Makan Masa Makan Duit Makan Hati

Teringat kata2 arwah bapak aku.."kerete ni benda paling rugi beli..harini keluar kereta baru..esok nak jual..dh susut harga beribu.." tp kalo nak maintain kereta yg ada pun makan duit gak..lebih2 lg kalo yg nak dekat 10thn nih..mcm2 dia nak problem..kadang2 hantar nak repair benda lain..tp benda len plak berjangkit sakitnye..yg bestnye walaupun arwah bapak aku nasihat mcm tu...tp dia bleh plak tukar kereta dekat 9kali dh selama dia hidup..yg last ni vios..rasanya ni yg paling lama dia guna..dan skang ni aku plak kene maintain kereta ni..sbb mak aku ckp jgn jual..ada sentimental value katanya..

MORAL OF THE STORY: Jangan biar kereta anda terlalu lama terbiar..nanti dia merajuk...ada aku kisah...aku jual kang baru tau...